#ZigZagHR Brainpickings - In het hoofd van Mieke Deconinck en Jan Lein: 4 alternatieven voor de cashbonus (Podcast)

CE
Claeys & Engels

Contributor

Claeys & Engels is a specialised law firm offering a full range of legal services to both national and international clients in all areas concerning human resources. Each question is dealt with by a specialist team of lawyers experienced both in providing advice and in litigation.
#ZigZagHR Brainpickings is een reeks podcasts waarbij Lesley Arens een gesprek voert met iemand die actief is in de uitgebreide wereld van HR.
Belgium Employment and HR
To print this article, all you need is to be registered or login on Mondaq.com.

#ZigZagHR Brainpickings is een reeks podcasts waarbij Lesley Arens een gesprek voert met iemand die actief is in de uitgebreide wereld van HR. Deze maand kroop zij in het hoofd van onze Senior Associates Mieke Deconinck en Jan Lein en hadden zij een gesprek over 4 alternatieven voor de cashbonus.

Op een krappe arbeidsmarkt is het niet evident om gemotiveerde medewerkers aan te trekken en te behouden. Een aantrekkelijk loonbeleid en bonuspakket is niet voldoende, maar het zal er zeker en vast toe bijdragen.

Heel wat werkgevers beslissen daarom om een cash bonus uit te betalen aan hun werknemers. Maar daar moeten nog heel wat belastingen en sociale zekerheidsbijdragen op betaald worden.

Omdat de loonkosten al zo hoog zijn in ons land, denk je daarom beter na over een alternatief bonusbeleid met een betere kost-netto-ratio.

Om u op weg te helpen, nodigen wij u graag uit om deze podcast te bekijken of te beluisteren. Jan en Mieke brengen een overzicht van de alternatieven voor de cashbonus.

Veel kijk- en luisterplezier!

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

See More Popular Content From

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More