KPMG in Cyprus announces that the "RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus" has been issued for 2023 Q4.

On behalf of KPMG in Cyprus, Christophoros Anayiotos, Head of Real Estate Industry Group, stated:

"The upward trend in Cyprus Property Index continued during the fourth quarter of 2023, with Paphos taking the lead in recording overall increases. The best performing asset class is again Apartments, followed by Houses, with the highest increases being recorded in Paphos, Larnaca and Limassol. Warehouses and Offices recorded marginal increases, with the best performers being Paphos for both categories. Retail recorded zero increases, with a large drop in Larnaca. Rental values showed increases, with holiday apartments and residential sector properties (apartments, houses) taking the lead. All in all, the Index shows positive returns for the residential and holiday properties, supported by a resilient demand during 2023".

On behalf of RICS, Simon Rubinsohn, RICS Chief Economist, commented:

"Real estate continues to perform relatively strongly, particularly the residential sector, despite the higher cost of borrowing. Although some cooling in economic growth is likely this year, surveys suggest businesses in general remain upbeat although there is inevitably a sector skew. The positive trend in holiday homes and apartments captured in the Cyprus Property Index is, meanwhile, likely to be sustained by solid growth in tourism; this is also visible in the RICS Commercial Monitor where expectations for hotel performance over the next twelve months remain solid."

The publications can be found on the RICS website https://www.rics.org/news-insights/market-surveys/cyprus-property-price-index

About KPMG in Cyprus:

KPMG has been operating in Cyprus since 1948 and currently employs more than 800 professionals working from 6 offices across the island. It is a member of KPMG International Limited, a global organisation of independent professional services firms providing Audit, Tax and Advisory services. KPMG operates in 143 countries and territories and has approximately 273,000 people working in member firms around the world. Clients look to KPMG for a consistent standard of service based on high-order professional capabilities, industry insight, local knowledge and expertise

About RICS:

We are RICS. Everything we do is designed to effect positive change in the built and natural environments. Through our respected global standards, leading professional progression and our trusted data and insight, we promote and enforce the highest professional standards in the development and management of land, real estate, construction and infrastructure.Our work with others provides a foundation for confident markets, pioneers, better places to live and work and is a force for positive social impact.

Αποτελέσματα Δείκτη Αξιών Ακινήτων "RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus" για το 4o τρίμηνο του 2023

Η KPMG Κύπρου ανακοινώνει ότι έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα του Δείκτη Αξιών Ακινήτων "RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus" που αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Εκ μέρους της KPMG Κύπρου, ο Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης, δήλωσε:

"Η ανοδική τάση του Δείκτη Ακινήτων Κύπρου συνεχίστηκε και το τέταρτο τρίμηνο του 2023, με την Πάφο να ηγείται συνολικά της αυξητικής τάσης. Η κατηγορία ακινήτων με τις καλύτερες επιδόσεις είναι ξανά τα Διαμερίσματα, ακολουθούμενη από Κατοικίες, με τις ψηλότερες αυξήσεις να καταγράφονται σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό. Οριακές αυξήσεις κατέγραψαν οι Αποθήκες και τα Γραφεία, με τις καλύτερες επιδόσεις σε Πάφο και για τις δύο κατηγορίες. Μηδενική αύξηση παρουσίασαν τα Καταστήματα, τα οποία κατέγραψαν σημαντική πτώση σε Λάρνακα. Τα ενοίκια παρουσίασαν επίσης άνοδο, με τα εξοχικά διαμερίσματα και τα οικιστικά ακίνητα (διαμερίσματα και κατοικίες) να κατέχουν το προβάδισμα. Σε γενικές γραμμές, ο δείκτης εμφανίζει θετικές αποδόσεις για τον οικιστικό τομέα και τα εξοχικά ακίνητα, τα οποία οδηγούνται από την ανθεκτική ζήτηση του 2023.

Εκ μέρους του RICS, ο Simon Rubinsohn, RICS Chief Economist, σχολίασε:

"Η αγορά ακινήτων συνεχίζει να έχει σχετικά υψηλές επιδόσεις, ιδιαίτερα στα οικιστικά ακίνητα, παρά το ψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρόλο που είναι πιθανή κάποια επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης φέτος, οι έρευνες δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις γενικά παραμένουν αισιόδοξες, παρά τις κάποιες πιθανές αποκλίσεις. Η θετική τάση στις εξοχικές κατοικίες και τα διαμερίσματα που φαίνονται στον Δείκτη ενδεχομένως να συνδέεται και να διατηρείται από τη σταθερή ανάπτυξη του τουρισμού, κάτι το οποίο διαφαίνεται από το RICS Commercial Monitor όπου η απόδοση των ξενοδοχειακών μονάδων για τους επόμενους δώδεκα μήνες αναμένεται να είναι σταθερή".

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα του RICS https://www.rics.org/news-insights/market-surveys/cyprus-property-price-index

Σχετικά με την KPMG Κύπρου:

H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 800 επαγγελματίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί. Αποτελεί μέλος του οργανισμού KPMG International Limited, ενός παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η KPMG δραστηριοποιείται σε 143 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 273,000 επαγγελματίες σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι πελάτες επιλέγουν την KPMG για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικών υπηρεσιών, που βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς.

Σχετικά με το RICS:

ΤοRoyalInstitutionofCharteredSurveyors(RICS) είναι το επίσημο σώμα για επαγγελματίες του κλάδου ακινήτων, με πρωταρχικό στόχο να επιφέρει τη θετική αλλαγή στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον. Μέσα από τα πρότυπα τα οποία υιοθετούνται παγκόσμια, την επαγγελματική εξέλιξη που προσφέρει στα μέλη καθώς και τις αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, προωθεί ψηλά επαγγελματικά πρότυπα στην ανάπτυξη και διαχείριση γης, ακινήτων, κατασκευών και υποδομών. Παράλληλα, προσφέρει γερά θεμέλια για αγορές με σιγουριά, πρωτοπορεί στην δημιουργία χώρων εργασίας και διαβίωσης, και παρέχει τις δυνατότητες για θετικές αλλαγές στο κοινωνικό πλαίσιο.