ARTICLE
21 November 2019

Türk Patent ve Marka Kurumu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İşbirliği ile Fikri Mülkiyet Akademisi'nin Çalışma Esasları Belirlendi

EA
Esin Attorney Partnership

Contributor

Esin Attorney Partnership, a member firm of Baker & McKenzie International, has long been a leading provider of legal services in the Turkish market. We have a total of nearly 140 staff, including over 90 lawyers, serving some of the largest Turkish and multinational corporations. Our clients benefit from on-the-ground assistance that reflects a deep understanding of the country's legal, regulatory and commercial practices, while also having access to the full-service, international and foreign law advice of the world's leading global law firm. We help our clients capture and optimize opportunities in Turkey's dynamic market, including the key growth areas of mergers and acquisitions, infrastructure development, private equity and real estate. In addition, we are one of the few firms that can offer services in areas such as compliance, tax, employment, and competition law — vital for companies doing business in Turkey.
Yönetmelik ile Fikri Mülkiyet Akademisi'nin çalışma usul ve esasları belirlenmektedir.
Turkey Intellectual Property

Yeni Gelişmeler

Fikri Mülkiyet Akademisi Yönetmeliği ("Yönetmelik") 14 Kasım 2019 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik ile Fikri Mülkiyet Akademisi'nin çalışma usul ve esasları belirlenmektedir.

Yönetmelik Neler Getiriyor?

Fikri Mülkiyet Akademisi,

  • fikri mülkiyet alanında eğitim programları, staj programları, paneller, konferanslar, sempozyumlar, kongreler düzenlemek,
  • alan araştırmaları yapmak,
  • danışmanlık vermek,
  • fikri mülkiyet alanında kamu ve özel sektör çalışanlarının mesleki bilgi ve becerilerini uluslararası standartlarda artırmak

ile görevlendirilmiş ve yetkilendirilmiştir.

Eğitim merkezlerinin faaliyetlerinde eğitici, danışman veya benzeri görevlerde bulunmak üzere Yargıtay üyeleri, adli yargı hakim ve savcıları, öğretim üyeleri, avukatlar, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında alanında uzman kişilerden ve yabancı uzmanlardan yararlanılması planlanmaktadır.

Sonuç

Türkiye'de son yıllarda fikri ve sınai mülkiyet hukuku alanında hem yeni kanuni düzenlemeler hem de bu alandaki uygulamaların uluslararası standartlarda olması konusunda olumlu gelişmeler dikkat çekmektedir.

TÜRKPATENT ve Turizm ve Kültür Bakanlığı da bu yasal değişiklikler ışığında Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku alanında faaliyet gösteren kişilerin yetkinliğini artırmayı, onlara destek sağlamayı ve bu alandaki gelişmelere öncülük etmeyi hedeflemektedir.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More