ARTICLE
18 April 2024

OR Heeft Een Belangrijke Adviesrol Bij Een Voorgenomen Reorganisatie

Een voorgenomen reorganisatie? De ondernemingsraad speelt hierbij een cruciale adviesrol.
Netherlands Employment and HR
To print this article, all you need is to be registered or login on Mondaq.com.

Een voorgenomen reorganisatie? De ondernemingsraad speelt hierbij een cruciale adviesrol. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de bestuurder zelf. Een kritische blik van de ondernemingsraad draagt bij aan zorgvuldige besluitvorming voor de toekomst van de organisatie.

De bestuurder moet de ondernemingsraad raadplegen bij voorgenomen besluiten zoals inkrimping, uitbreiding, wijziging of stopzetting van werkzaamheden. Ook wijzigingen in de organisatiestructuur vallen hieronder. Zelfs bij reorganisaties waar geen directe banen op het spel staan, moet de bestuurder de ondernemingsraad betrekken.

Voor het tijdschrift OR Rendement schreef arbeidsrechtadvocaat Juultje van der zanden het artikel 'OR heeft een belangrijke adviesrol bij een voorgenomen reorganisatie' waarin zij ingaat op de rechten en verplichtingen. Want hoe zit het met het overlegproces, wachttijden en procedures? Welke invloed heeft de ondernemingsraad nu echt?

Lees het volledige artikel hier

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

See More Popular Content From

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More