Οδηγίες πληρωμής ετήσιου τέλους για κυπριακές εταιρείες

Οι διευθυντές και οι ιδιοκτήτες Κυπριακών εταιρειών μπορούν να πληρώνουν το ετήσιο τέλος της Κυπριακής τους εταιρείας σε απευθείας σύνδεση με το διαδίκτυο ακολουθώντας την πιο κάτω διαδικασία.

Το ύψους του ποσού του ετήσιου τέλους για Κυπριακές εταιρείες καθορίζεται ανάλογα με την περίοδο που θα πληρωθεί το ετήσιο τέλος. Δηλαδή:

Μέχρι 30 Ιουνίου 2018

Ετήσιο τέλος Πληρωμής για το έτος 2018 €350

Από 1 Ιουλίου 2018 μέχρι 31 Αυγούστου 2018

Ετήσιο τέλος Πληρωμής για το έτος 2018 €385

Από 1 Σεπτεμβρίου 2018 και μετά

Ετήσιο τέλος Πληρωμής για το έτος 2018 €490

Διαδικασία

  1. Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών της Κύπρου στη διεύθυνσηhttp://www.mcit.gov.cy/drcor
  1. Κάνετε κλικ στα αριστερά στο κάτω μέρος όπου αναγράφονται οι υπηρεσίες στον σύνδεσμο"Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες", επιλέγετε «Αναζήτηση/Ετήσιο ΤέλοςΕταιρείας» και έχετε πρόσβαση στον κατάλογο των κυπριακών εταιρειών.
  2. Αναζητείστε την κυπριακή εταιρεία για τον οποία ενδιαφέρεστε να πληρώσετε δίνοντας το όνομα της εταιρείας (ή μέρος του ονόματος)είτετον αριθμό εγγραφής της κυπριακής εταιρείας (χωρίς το ΗΕ/ΑΕ). Η αναζήτηση σας μπορεί να έχει περισσότερα από ένα αποτελέσματα.
  3. Επιλέξετε την κυπριακή εταιρεία που σας ενδιαφέρει και κάνετε «κλικ» για να πάτε στην επόμενη σελίδα όπου θα δείτε τις λεπτομέρειες της επιλεγμένης εταιρείας. Αν είστε σίγουροι ότι αυτή είναι η κυπριακή εταιρεία που σας ενδιαφέρειεπιλέγετε το έτος για το οποίο επιθυμείτε να πληρώσετε το ετήσιο τέλος και επιλέγετε την «Προσθήκη στο Καλάθι».
  4. Στο «Καλάθι Παραγγελιών» θα δείτε αυτά που επιλέξατε για πληρωμή.
  5. Έχετε τη δυνατότητα να επαναλάβετε τη διαδικασία αναζήτησης και πληρωμής ετήσιου τέλους για όσες Κυπριακές εταιρείες επιθυμείτε να πληρώσετε ή για την ίδια Κυπριακή εταιρεία να κάνετε πληρωμή ετήσιου τέλους για άλλο έτος με μία συναλλαγή. Οι παραγγελίες παραμένουν μέχρι να επιλέξετε «Ολοκλήρωση» της πληρωμής. Αν μια Κυπριακή εταιρεία έχει επιλεγεί κατά λάθος τότε μπορεί να διαγραφεί από το «Καλάθι Παραγγελιών» χρησιμοποιώντας το εικονίδιο (χ) στα δεξιά της κάθε παραγγελίας.
  6. Με την επιλογή «Ολοκλήρωση»το σύστημα σας παραπέμπει στο σύστημα Αριάδνη για να συνδεθείτε. Αφού συμπληρώσετε όνομα και κωδικό σύνδεσης επιλέγετε «Σύνδεση».Μετά την σύνδεση σας παραπέμπει πίσω στην σελίδα του Εφόρου Εταιρειών της Κύπρου για να συμπληρώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.
  7. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας θα σταλεί αυτόματα η βεβαίωση πληρωμής.

www.pkf-cyprus-nicosia.com.cy/

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.