A piaci szereplők mindig a legoptimálisabb gazdasági feltételeket keresik a tevékenységük számára.

Jelenleg ezek a feltételek a legkedvezőbben a Egyesült Arab Emírségben (UAE) , amelyhez tartozik Abu Dhabi, Sharjah, Ras al Khaimah, Adjman, Fujairah, Umm al-Qaiwain, valamint Dubai, mint az emirátus legjelentőseb városa.

Ez elsősorban az pénzügyi adottságok – átfogó adómentesség, alacsony vám, anonimitás és biztos pénzügyek – de egyéb, a vállalkozások számára kedvező adminisztratív környezet is igazolja, hogy a Dubaiban a cégek 90%-át kis és középvállalkozások adják.

Ezért is javasolt ott ún. FreeZone – de lényegében offshore" – társaságot alapítani.

Irodánk egyik kiemelt területként adójogi optimalizálással foglalkozik, és ügyfeleit már többszőr átvezette ezen a procedúrán, így egy átgondolt üzleti modellként ajánlja Ügyfeleinek a cégalapítás szolgáltatást Dubaiban.

A vagyonkezelés részeként a ránk bízott vagyont átvesszük és a vagyonelemeket Ügyfeleinkkel való egyeztetés alapján befektetjük.

Az első döntésben az alábbi áttekintés - a részletekben és a megvalósításban Irodánk szakértő ügyvédei és a témában jártas partner könyvelőirodánk segítenek Önnek!

- Milyen tevékenységre jönnek létre ezek a társaságok?

Ezek az offshore jellegű társaságok Dubai több, gyakran valamely tevékenységre specializált szabadkereskedelmi és befektetési zónájában üzemelnek, és Dubai-on kívülre végeznek tevékenységet - azaz dubai belföldi ügyfelekkel nem állnak gazdasági kapcsolatban.

A társaság alkalmas holding társaságok résztulajdonlására, vagy dubai központtal globális kereskedelmi / gazdasági tevékenység (pl. e-commerce, marketing) végzésére.

- Milyen konkrét előnyöket élveznek a társaságok?

Ezek a társaságok az egész tevékenységet átfogó előnyöket élveznek, amelyek rendkívül attraktívak:

  • társasági adó mentesség
  • forrásadó mentesség
  • jövedelemadó mentesség - UAE és Magyarország között van a kettős adóztatást elkerülésére egyezmény
  • vám csak 4% és számos vámmentesség is van
  • éves beszámoló készítése alóli mentesség
  • könyvviteli kötelezettség alóli mentesség
  • nincs információáramlás Dubai és külföldi hatóságok között
  • nincs kereskedelmi korlátozás és devizakorlátozás
  • bankszámlanyitás Dubai-ban
  • Dubai nem minősül adóoázisnak
  • lakóingatlan beruházásoknál az európai átlagot messze meghaladó hozam érhető el
  • off shore cégek ingatlanberuházásai alacsony kamattal megfinanszíroztathatók
  • a helyi deviza USD-hez kötött, ezért árfolyamkockázat is alacsony
  • befektetett pénzeszközök biztosak és bármikor 100%-ban szabadon mozgathatók

- Szükséges a letelepedés/személyes jelenlét?

Személyes beutazás Dubaiba az alapításhoz nem szükséges, csak a vízum igényléséhez és bankszámlanyitáshoz.

Letelepedésre a cég üzemeltetéségez szintén nincs szükség (az ügyvezetés külföldről intézhető) a cégnek csupán a székhely szerinti irodával kell rendelkeznie.

Vízum a személyes tartózkodáshoz – illetve a bankszámla nyitáshoz befektetői vízum - szükséges, amit a cégen keresztül lehet kérvényezni.

- Meddig tart és milyen költségekkel jár az alapítás / cég fenntartása?

A cég bejegyeztetése maga gyors, 3-5 napot vesz csak igénybe. A bankszámla megnyitása viszont időigényesebb és szakértő ügyintézést igényel.

A cégalapítás költsége változó és nagyrészt a helytől (freezone), a tevékenységtől és cégformától függ és összköltsége (munkadíjjal együtt) 4.500 euró összegtől indul, valamint bankszámlanyitás munkadíja eseti megállapodás alapján.

Ehhez társulnak az egyéb szükséges költségek mintegy 2.000 euró nagyságrendben (befektetői vízum, UAE személyi igazolvány (ID Card) és az ehhez szükséges egészségügyi vizsgálat díja).

Amennyiben céget alapítana és/vagy tanácsadásra van szüksége, hogy az Ön gazdasági tevékenységére milyen feltételekkel éri meg a cégalapítás Dubai-ban vegye fel velünk a kapcsolatot!

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.