ARTICLE
5 January 2021

中国のロボット企業、ピッキング安全システムCE認証書を初取得

K
Kangxin

Contributor

Kangxin Partners is a leading Chinese IP firm, providing comprehensive IP services to global and domestic clients for over 25 years. Experienced IP professionals work with clients ranging from startups to Fortune 500 companies to secure their IP assets. Kangxin grows exponentially while continuing to provide exceptional IP services.
中国のロボット企業、極智嘉のピッキング安全システムがこのほど、国際的に権威ある認証機関のテュフ・ラインランドの安全試験・検証
China Corporate/Commercial Law

中国のロボット企業、極智嘉のピッキング安全システムがこのほど、国際的に権威ある認証機関のテュフ・ラインランドの安全試験・検証に合格し、ピッキング安全システムCE認証書を取得した。

今回のCE認証は業界初のピッキング安全システム全体に対する認証で、ロボット本体の認証よりも応用シーンがより多様で、リスク分析がより複雑で、そして関わる標準がより多く、適合性の評価がより難しい。認証において、テュフ・ラインランドは安全専門家チームを認証に当たらせ、複数回の議論、評価、試験を行った。

ピッキング安全システムは全体的なソリューションで、ロボット、ロボット管制システム、ロボット安全防護システムなどが含まれる。ピッキング全体安全システムは設計当初より使用シーンのエリア分け、ロボット制御、管制システム、消防連動システムなど複数の面を総合的に考慮していた。ハード面では、物理的に人とロボットを完全に隔絶するとともに、マンマシンインタラクションに格子センサーなどの電気制御システムを追加し、最大限にマンマシンインタラクションの安全を保証している。ソフト面では、ロボットは安全管制システムの制御を受けながら、急停止、エリア減速、消防連動など複数の機能を実現し、最大限にマンマシンインタラクションがもたらす安全リスクを回避する。

出所:人民網

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More