Patates Ithalatina Gözetim Uygulamasi Getirildi

0701.90 gümrük tarife istatistik pozisyonu numarasi altinda siniflandirilan patates cinsi esyanin CIF kiymeti ton (brüt) basina 500 Amerikan Dolari altinda olanlarinin ithalati 31 Aralik 2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) gözetim uygulamasina tabi kilinmistir.

Gözetim belgesi taleplerine iliskin basvurular, Ticaret Bakanligi'nin internet sitesinde (www.ticaret.gov.tr) yer alan "E-Islemler" basligi altinda sirasiyla "Ithalat Islemleri", "E-Imza Uygulamalarina Giris", "Ithalat Islemleri" baglantilari takip edilerek elektronik imza ile yapilabilir. Ayrica, Gözetim belgesi taleplerine iliskin basvurular, Ticaret Bakanligi'nin internet sitesinde (www.ticaret.gov.tr) yer alan "E-Islemler" basligi altinda sirasiyla "Ithalat Islemleri", "E-Imza Uygulamalarina Giris", "Ithalat Islemleri" baglantilari takip edilerek elektronik imza ile yapilabilir. Ayrica, www.turkiye.gov.tr adresinden de basvurulabilir. Elektronik ortamda yasanabilecek sikintilar nedeniyle basvuru yapilamamasi halinde, basvurular fiziksel olarak da yapilabilir.

Düzenlenecek gözetim belgelerinin geçerlilik süresi alti aydir.

Bu kapsamda 13 Mayis 2020 tarih ve 31126 sayili Resmî Gazete'de yayinlanan ve ayni tarihte yürürlüge giren Ithalatta Gözetim Uygulanmasina Iliskin Teblig'in (Teblig No: 2020/7) tam metnine bu baglantidan ulasabilirsiniz.

Karpuz Ithalatina Gözetim Uygulamasi Getirildi

0807.11.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonu numarasi altinda siniflandirilan "Karpuzlar" cinsi esyanin gümrük kiymeti ton (brüt) basina 300 Amerikan Dolari altinda olanlarinin ithalati ileriye yönelik olarak gözetim uygulamasina tabi kilinmistir.

Gözetim belgesi taleplerine iliskin basvurular, Ticaret Bakanligi'nin internet sitesinde (www.ticaret.gov.tr) yer alan "E-Islemler" basligi altinda sirasiyla "Ithalat Islemleri", "E-Imza Uygulamalarina Giris", "Ithalat Islemleri" baglantilari takip edilerek elektronik imza ile yapilabilir. Ayrica, Gözetim belgesi taleplerine iliskin basvurular, Ticaret Bakanligi'nin internet sitesinde (www.ticaret.gov.tr) yer alan "E-Islemler" basligi altinda sirasiyla "Ithalat Islemleri", "E-Imza Uygulamalarina Giris", "Ithalat Islemleri" baglantilari takip edilerek elektronik imza ile yapilabilir. Ayrica, www.turkiye.gov.tr adresinden de basvurulabilir. Elektronik ortamda yasanabilecek sikintilar nedeniyle basvuru yapilamamasi hâlinde, basvurular fiziksel olarak da yapilabilir.

Düzenlenecek gözetim belgelerinin geçerlilik süresi alti aydir.

Bu kapsamda 15 Mayis 2020 tarih ve 31128 sayili Resmî Gazete'de yayinlanan ve ayni tarihte yürürlüge giren Ithalatta Gözetim Uygulanmasina Iliskin Teblig'in (Teblig No: 2020/8) tam metnine bu baglantidan ulasabilirsiniz.

Çeltik Ithalatinda Uygulanan Tarife Kontenjaninda Süreler Uzatildi

2 Nisan 2020 tarihli ve 2349 sayili Cumhurbaskani Karari ile yürürlüge konulan Çeltik Ithalatinda Tarife Kontenjani Uygulanmasi Hakkinda Karar ile, 1006.10 gümrük tarife pozisyonundaki "Kavuz içinde bulunan pirinç (çeltik)" ürünlerine iliskin olarak miktari 100.000 ton ve gümrük vergisi orani %0 olacak biçimde 31 Mayis 2020 tarihine kadar tarife kontenjani açilmisti. 2349 sayili Cumhurbaskani Karar kapsaminda düzenlenen ithal lisanslarinin 31 Mayis 2020 tarihine kadar geçerli olacagi öngörülmüstü.

2349 sayili Cumhurbaskani Karari'nda öngörülen süreler 30 Nisan 2020 tarihli ve 2482 sayili Cumhurbaskani Karari ile uzatilmistir. Buna göre, tarife kontenjani dönem sonu ile ithal lisanslarinin geçerlilik süreleri 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzatilmistir.

30 Nisan 2020 tarihli ve 31114 mükerrer sayili Resmî Gazete'de yayimlanarak yayimi tarihinde yürürlüge giren süre uzatimina iliskin 30 Nisan 2020 tarihli ve 2482 sayili Cumhurbaskani Kararinin tam metnine bu baglantidan ulasabilirsiniz.

Yazi ilk olarak, Moroglu Arseven'in iki haftada bir yayimlanan bülteni MA | Gazette'de yer almistir.

Originally published 1 Haziran 2020

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.