ARTICLE
14 April 2019

Agencija Standar & Poor's potvrdila stabilan izgled za Crnu Goru

E
Eurofast

Contributor

Eurofast is a regional business advisory organisation employing local advisers in over 21 cities in South East Europe, Middle East & the Baltics. The Organisation is uniquely positioned as one stop shop for investors and companies looking for professional services.
Agencija za kreditni rejting ''Standard & Poor's'' objavila je novi Izvještaj za Crnu Goru kojim je ponovo potvrdila izgled rejtinga naše zemlje označenog kao „stabilan", uz očuvanje ocjene B+/B.
Cyprus Government, Public Sector

(Last Updated On: 27/03/2019)

Agencija za kreditni rejting ''Standard & Poor's'' objavila je novi Izvjeataj za Crnu Goru kojim je ponovo potvrdila izgled rejtinga naae zemlje označenog kao stabilan", uz očuvanje ocjene B+/B.

Rast crnogorske ekonomije procijenjen je na 4,7% u 2018 godini, ato je premaailo proalogodianja predviđanja kreditnih analitičara gdje je riječ bilo o rastu od 3,5%. Kako je navedeno u Izvjeataju, rastu su najviae doprinijele aktivnosti u oblasti turizma i energetike. Od velikog značaja je takođe i uporedno institucionalno uređenje u regionu.

Dodatno, u Izvjeataju je navedeno da se prepoznaje i rastući potencijal za ranu implementaciju strukturnih reformi, čije je sprovođenje neophodno kako bi Crna Gora postala članica EU.

Kako se navodi u njihovom Izvjeataju, kreditni potencijal Crne Gore, znatno je osna~en perspektivom pristupanja naae zemlje Evropskoj uniji koju prati jačanje institucija.

Kao va~an segment daljeg razvoja Crne Gore navodi se i priliv značajnog broja direktnih stranih investicija u proteklih pet godina, koje u prosjeku iznose viae od 10% BDP.

*Naa tim eksperata u Crnoj Gori vam je na raspolaganju da odgovori na sva pitanja u vezi investicionih mogućnosti.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More