(Last Updated On: 27/03/2019)

Agencija za kreditni rejting ''Standard & Poor's'' objavila je novi Izvjeataj za Crnu Goru kojim je ponovo potvrdila izgled rejtinga naae zemlje označenog kao stabilan", uz očuvanje ocjene B+/B.

Rast crnogorske ekonomije procijenjen je na 4,7% u 2018 godini, ato je premaailo proalogodianja predviđanja kreditnih analitičara gdje je riječ bilo o rastu od 3,5%. Kako je navedeno u Izvjeataju, rastu su najviae doprinijele aktivnosti u oblasti turizma i energetike. Od velikog značaja je takođe i uporedno institucionalno uređenje u regionu.

Dodatno, u Izvjeataju je navedeno da se prepoznaje i rastući potencijal za ranu implementaciju strukturnih reformi, čije je sprovođenje neophodno kako bi Crna Gora postala članica EU.

Kako se navodi u njihovom Izvjeataju, kreditni potencijal Crne Gore, znatno je osna~en perspektivom pristupanja naae zemlje Evropskoj uniji koju prati jačanje institucija.

Kao va~an segment daljeg razvoja Crne Gore navodi se i priliv značajnog broja direktnih stranih investicija u proteklih pet godina, koje u prosjeku iznose viae od 10% BDP.

*Naa tim eksperata u Crnoj Gori vam je na raspolaganju da odgovori na sva pitanja u vezi investicionih mogućnosti.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.