Denizcilik Genel Müdürlüğü, Azak Denizi limanları ile Ukrayna ve Rusya Federasyonu'nun  Karadeniz limanlarına uğrayacak ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı  gemilerin ISPS Kod Güvenlik Seviyesi'nin 2'ye çıkarıldığını bildirdi.

Genel Müdürlük bu hususu Twitter hesabından şu şekilde duyurdu:

"Karadeniz'deki güncel gelişmeler dikkate alınarak Azak Denizi limanları ile Ukrayna ve Rusya  Federasyonu'nun Karadeniz limanlarına uğrayacak ve bu limanların açıklarında seyir yapacak  Türk bayraklı gemilerin ISPS Kod Güvenlik Seviyesi 2'ye çıkarılmıştır."

Bunun yanı sıra Ukrayna'nın Türkiye Cumhuriyeti'nden Boğazların kapatılmasına dair talepte  bulunmasına karşılık Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Montrö Boğazlar Sözleşmesi  hükümlerinin çok açık olduğu ve Boğazların savaş gemilerinin geçişine kapatabileceği; ancak  savaşan gemiler üslerine dönmek isterse buna her durumda izin verilmesi gerektiği  kaydedilerek; Bakanlık yetkililerinin savaş halinin varolup olmadığına dair değerlendirmeler  yapmaya devam ettiği belirtilmiştir.

Konu hakkında daha detaylı bilgi talep etmeniz halinde tarafımızla aşağıdaki irtibat numaraları  üzerinden istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.