ARTICLE
19 September 2014

Competition Kort – Nieuwe Uitspraken, Regelgeving En Artikelen Weken 29/30

In weken 29 en 30 waren er diverse ontwikkelingen op mededingingsrechtelijk gebied.
Netherlands Antitrust/Competition Law

In weken 29 en 30 waren er diverse ontwikkelingen op mededingingsrechtelijk gebied. Zo zijn er in verband met de stroomlijning van het door ACM te houden markttoezicht wijzigingen aangebracht in een aantal nationale regelingen. Ook werd de Beleidsregel clementie en de Boetebeleidsregel ACM 2014 gepubliceerd. Daarnaast hebben de Nederlandse en Europese toezichthouders sinds de laatste editie van de In Context een aantal persberichten, beschikkingen en overige informatie gepubliceerd, waarvan wij een overzicht geven. Uit een persbericht van de Europese Commissie volgt bijvoorbeeld dat zij Marine Harvest een boete van EUR 20 miljoen heeft opgelegd wegens gun jumping. Ook signaleren wij enkele recente uitspraken. Zo boog de rechtbank Rotterdam zich over de vraag of ACM terecht boete-immuniteit had geweigerd aan een clementieverzoeker. Ten slotte noemen wij de belangrijkste tijdschriftartikelen die in week 29 en 30 verschenen zijn.

Competition Kort – Nieuwe Uitspraken, Regelgeving En Artikelen Weken 29/30

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

See More Popular Content From

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More