Centrum Time'ın 9. Sayısı ile karşınızdayız! İçinde bulunduğumuz COVID-19 pandemisi kaynaklı olağanüstü günlerde dahi yayın hayatına devam etme konusunda istikrar gösterebilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz...

Covid-19 pandemisi nedeniyle verdiğimiz kayıplardan ötürü derin üzüntü yaşıyor ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu pandeminin ekonomik ve sosyal hayat üzerindeki etkileri ile bu etkileri azaltmak üzere kamu idaresince verilen mücadeleyi yakından takip ediyoruz. Bu çerçevede, konuya ilişkin olarak yapılan düzenlemeleri, uygulama detayları ve beklenen sonuçları ile birlikte analiz ederek salgın hastalık kaynaklı mali yükün büyük kısmını yüklenmiş olan reel sektöre bu etkilerle baş etme çabasında katkı sunmaya çalışıyoruz.

Centrum olarak sektörde öne çıkan bir denetim ve danışmalık şirketi olmanın, hizmet standartlarının yükseltilmesinin yanında mesleki bilginin ve tecrübelerin paylaşılmasını da kapsadığının farkındayız. Bu farkındalığın sonucu olarak akademik ve periyodik yayınlara çok önem veriyor ve diğer yayınlarımızın yanında dergimizin de düzenli şekilde yayına hazırlanması ve sizlere ulaştırılması konusunda ciddi boyutta çaba sarf ediyoruz. Dergimizin sizlere ulaşmasına kadar içeriğinin hazırlanmasından tasarımına her aşamada, alanında uzman ekibimizin sağladığı profesyonel katkıların yadsınamaz boyutta olduğunun altını çizmek isterim.

Centrum Time'ın bu sayısında, Covid-19 pandemisinin ekonomik etkileri nedeniyle şirketler için önemi artan kredi konusuna eğilmiş ve kambiyo mevzuatı çerçevesinde döviz cinsinden kredi kullanımındaki son duruma ilişkin değerlendirmeye yer vermiştir. Ayrıca, anonim şirketlerin kar dağıtımı sınırlaması konusu ile anılan şirketlerde ge nel kurul toplantılarına ilişkin son düzenlemeler kapsamlı şekilde irdelenmiştir. Vergi mevzuatına yeni eklenen bir konu olması nedeniyle dikkat çeken sermaye şirketlerinin kendi hisselerini edinmelerine ilişkin stoppaj yükümlülüğü konusu da dergideki yerini almıştır. Diğer yandan, Kurumlar Vergisi Kanununda düzenlenmiş olan gayrimenkul ve iştirak hissesi satışlarına ilişkin istisna hükümleri mali idarece verilen görüşler çerçevesinde değerlendirilerek uygulayıcılara hatırlatmalarda bulunulmuştur. Ayrıca sahada karşılaştığımız ve önem arz ettiğini düşündüğümüz konularla ilgili olarak hazırladığımız "Soru-Cevap" bölümünde çeşitli konular etraflı şekilde değerlendirilmiştir. Bunlara ilave olarak denetim mesleği ve denetim firmalarının gelirlerinin akademik şekilde değerlendirildiği makaleler ile sosyal medya yönetimi konusunda çalışmalar okuyucuların ilgisine sunulmuştur.

Centrum Time'ı düzenli şekilde yayınlanması konusundaki kararlılığımızla birlikte, yapılması gerekenlerin bununla sınırlı olmadığı yönündeki farkındalığımızın sonucu olarak sponsoru olmaktan onur duyduğumuz aktivite ve toplantıların devam edeceğini şimdiden belirtiriz. Centrum ailesi olarak, başarının sayısal değerlerden ziyade niteliğe bağlı olduğuna ve ekip olarak uyum içinde çalışılarak elde edildiğine olan inancımız her daim sürecektir. Ulaştığımız noktada, katkısı olan ekip arkadaşlarımıza ve bizlere güvenen müşterilerimize; ayrıca, bizleri her fırsatta desteklerini sunan ailelerimize ve Centrum ile yol arkadaşlığı yapan iş ortaklarımıza en derin şükranlarımı sunuyorum.

Centrum Time'ın bu sayısını da beğenerek okumanız dileğiyle...

Click here to continue reading . . .

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.