Nu är det nästan sex månader sedan WhistleB slog sig ihop med NAVEX Global, och det ledande varumärket för risk- och efterlevnadsprogram och -tjänster förenades med det ledande online-varumärket för visselblåsning. WhistleB är numera ett tekniskt fristående system inom NAVEX Global. Vårt visselblåsarsystem uppfyller all nationell lagstiftning, till exempel GDPR, och alla kunddata lagras inom EU.

Under det senaste halvåret har vi lärt känna våra nya kollegor, gått igenom vilka grundstenar vi ska bygga det gemensamma arbetet på och fortsatt utveckla vårt visselblåsarsystem och tjänsteutbud. Nu är vi väldigt stolta över att kunna presentera några av de senaste förbättringarna.

En ännu bättre visselblåsarfunktion, tjänst och kundupplevelse

  • Utöver alla nya kollegor på NAVEX Global har själva WhistleB-teamet växt. Vi har stärkt kapaciteten på kundcentret i Helsingfors med två säljare från NAVEX Global, som ska arbeta med de tyskspråkiga länderna och den italienska marknaden.
  • WhistleB har utökat sitt partnerprogram och samtidigt förbättrat stödet till organisationer som arbetar med ärendehantering och utredningar.
  • Nu kan visselblåsarlösningen från WhistleB köpas och installeras fullt ut online. Det gläder oss att veta att nya kunder på bara någon dag kan vara igång med ett säkert och lätthanterligt digitalt system.
  • Grundarna av WhistleB har skrivit en handbok för företagsledare, -ägare och styrelser om visselblåsning i organisationer. Informationen och rekommendationerna i handboken bygger på erfarenhet från att ha hjälpt hundratals kunder över hela världen med att installera visselblåsarsystem.

"Risken för oetiskt, eller till och med olagligt, agerande finns inom alla organisationer – hur många riktlinjer, policyer och uppförandekoder man än inför. Med den här boken vill vi ge företagsledare praktisk handledning i att välja ut, installera och hantera en visselblåsarlösning", säger Gunilla Hadders, medförfattare och en av grundarna till WhistleB.

Boken kommer snart att finnas i både tryckt och elektroniskt format, bland annat hos Amazon.

Och allt detta på bara sex månader! En av anledningarna till att Navex Global och WhistleB slog sig samman var att vi ville skapa en ännu smartare, modernare och mer kraftfull visselblåsarlösning, som skulle anpassas efter behoven på den europeiska marknaden. Vi är fortfarande samma engagerade och erfarna team men får nu förstärkning av många nya kollegor, och vi ser redan effekterna av denna fulländade förening. Det känns verkligen bra att kunna erbjuda det säkraste, mest prisvärda digitala visselblåsarsystemet på marknaden.

Originally published 28 May, 2020

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.