Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ("Yönetmelik") ile ticari elektronik ileti gönderimine ilişkin alınan onayların Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi'ne ("İYS") aktarımı için öngörülen süreler uzatılmıştır.

Yönetmelik kapsamında, ticari elektronik ileti gönderimi için alınan onayların 1 Aralık 2020 tarihine kadar İYS'ye aktarılması öngörülmektedir. İlgili onayların İYS'ye aktarılmasını takiben, İYS üzerinden alıcılara, (i) onaylarının İYS'ye yüklendiğine, (ii) 16 Ocak 2021 tarihine kadar kontrol edilmediği takdirde onaylarının geçerli sayılacağına ve (iii) onayı İYS üzerinden reddetme imkanının bulunduğuna ilişkin bir ileti gönderilecektir.

Ticaret Bakanlığı, hizmet sağlayıcıların niteliği ile ticari elektronik ileti onay sayılarının büyüklüğünü göz önünde bulundurarak bu tarihleri altı ay ertelemeye yetkili kılınmıştır.

Bu duyuru, yalnızca İYS'ye onay aktarımına ilişkin sürelerdeki değişiklikleri kapsamaktadır. İYS'ye ilişkin daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olması halinde, bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

© Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Attorneys at Law 2020

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.