Yeni Gelişme

COVID-19 salgını nedeniyle hükümet tarafından alınan önlemler kapsamında, fesih yasağı ve ücretsiz izin süreleri 3135 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 17 Ocak 2021 tarihine dek uzatılmıştı.

30 Aralık 2020 tarihli ve 31350 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 3344 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile fesih yasağı ve ücretsiz izin süreleri, iki aylık bir süre için olmak üzere yeniden uzatılmıştır.

Cumhurbaşkanı Kararı Neleri Düzenliyor?

Fesih yasağının süresi ve bu süre boyunca işverenlerin çalışanlarını ücretsiz izne gönderme imkânı 17 Mart 2021 tarihine dek uzatılmıştır.

Sonuç

COVID-19 salgını, Türkiye'yi ve Türkiye'deki çalışma yaşamına dair uygulamaları esaslı bir şekilde etkilemiştir. İşverenlere destek olmak ve çalışanları korumak amacıyla bazı uygulamaların yürürlüğe konulmasına devam edilmektedir. İşverenlerin COVID-19 salgınına ilişkin gelişmeler oldukça konu ile ilgili tüm hukuki değişiklikleri yakından takip etmelerini tavsiye ederiz.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.