7262 sayili Kitle Imha Silahlarinin Yayilmasinin Finansmaninin Önlenmesine Iliskin Kanun'un 20. vd. maddelerinde 5549 sayili Suç Gelirlerinin Aklanmasinin Önlenmesi Hakkinda Kanun ile ilgili degisiklikler öngörülmüstür.

Bu kapsamda ayni finansal gruba bagli kuruluslar arasinda suç gelirlerinin aklanmasinin önlenmesine yönelik gerekli tedbirlerin (egitim, iç denetim, kontrol ve risk yönetim sistemleri olusturulmasi ve 5549 sayili Suç Gelirlerinin Aklanmasinin Önlenmesi Hakkinda Kanun kapsaminda getirilen yükümlülüklere uyumun saglanmasi) alinmasini teminen müsterinin taninmasiyla hesap ve islemlere iliskin olarak grup içerisinde bilgi paylasiminda bulunulabilmesi imkâni getirilmistir. Özel kanunlarda yer alan hükümler ileri sürülerek bilgi paylasimindan kaçinilmasi mümkün degildir. Hazine ve Maliye Bakanligi paylasima konu bilgileri ve uygulamaya iliskin esaslari belirlemeye yetkilidir.

Bu çerçevede finansal grup, merkezi Türkiye'de ya da yurt disinda bulunan bir ana kurulusa bagli veya bu kurulusun kontrolünde bulunan, Türkiye'de yerlesik finansal kuruluslar ile bunlarin sube, acente, temsilci ve ticari vekil ve benzeri bagli birimlerinden olusan grup olarak tanimlanmistir.

31 Aralik 2020 tarih ve 31351 sayili Resmî Gazete'de yayimlanan Kitle Imha Silahlarinin Yayilmasinin Finansmaninin Önlenmesine Iliskin Kanun'un tam metnine bu baglantidan ulasabilirsiniz.

Yazi ilk olarak, Moroglu Arseven'in iki haftada bir yayimlanan bülteni MA | Gazette'de yer almistir.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.