331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu kapsamında Az Tehlikeli ve 50`den az çalışanı olan Kamu Kurumları ve işyerleri için İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi görevlendirme zorunluluğu 14 Temmuz 2020 tarihinde ertelenmiştir.

14 Temmuz 2020 tarihinde Ak Parti milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan 10 maddelik İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde söz konusu uzman ve hekim görevlendirme zorunluluğunun ertelenmesine yönelik bir maddeye yer verildi.

Söz konusu madde uyarınca; geriye dönük olarak 1 Temmuz 2020 tarihinden geçerli olmak üzere, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirme / çalıştırma yükümlülüğü 31 Aralık 2023 tarihine kadar erteleneceği belirtilmiştir.

Ertelemenin Sebebi

Kanun teklifinin gerekçesinde;

MADDE 8

Yeni koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle eğitimlerin aksaması ve ilgili sınavların gerçekleştirilememesinden kaynaklı olarak oluşacak uzman ve hekim açıklarını önlemek adına İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 50`den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri ile kamuya ait işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirilmesine ilişkin hükmünün yürürlüğünün ötelenmesi amaçlanmaktadır.

Originally published 06 August, 2020

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.