Συνέδριο «Κυπριακή Δημοκρατία και Διεθνές Δίκαιο»

Ο Δικηγόρος της Δικηγορικής μας εταιρίας κος. Ζαχαρίας Καψής, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το τριήμερο Συνέδριο με το άκρως επίκαιρο θέμα, «Κυπριακή Δημοκρατία και Διεθνές Δίκαιο», που έλαβε χώρα στις 23-26 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία και οι εργασίες του οποίου τελούσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε μία κρίσιμη περίοδο για την Κύπρο, το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων πραγματοποίησαν με επιτυχία το πρώτο κοινό επιστημονικό τους συνέδριο, τις εργασίες του οποίου χαιρέτισε ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελλάδος, κ. Ι. Μαλλικουρτης.

Στο πλαίσιο του Συνέδριου, περισσότεροι από 30 διακεκριμένοι καθηγητές Διεθνούς Δικαίου και νομικοί από την Κύπρο και την Ελλάδα προέβησαν σε παρουσιάσεις και συζήτησαν για τα σημαντικότερα ζητήματα Διεθνούς Δικαίου που απασχολούν σήμερα την Κυπριακή Δημοκρατία: Κυπριακό πρόβλημα, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιουσιακό, δίκαιο της θάλασσας, ενεργειακές εξελίξεις, Βρετανικές Βάσεις, κ.ά.